RecipesLibrary/Recipes/Empanada.md

60 lines
1.1 KiB
Markdown

# Empanada
## Ingredients
- 700gr flour
- 200gr milk
- 200gr oil (sunflower|olive)
- Salt
- Paprika
- Filling as desired
- 1 egg
## Directions
- Mix the dry ingredients
- Add milk and oil to the mixture and knead
- Let stand for 20 minutes
- Divide the dough into 2 equal portions
- Roll out the first portion
- Distribute the filling
- Place the secon portion as a lid and close the edges
- Brush with beaten egg
- Oven: 45 minutes, 180 degrees (ºC)
## Tips
```
- It may be necessary to add flour or milk/oil to obtain a manageable dough
```
# Empanada
## Ingredientes
- 700gr harina
- 200gr leche
- 200gr aceite (girasol|oliva)
- Sal
- Pimentón
- Relleno al gusto
- 1 huevo
## Elaboración
- Mezclar los ingredientes secos
- Añadir la leche y el aceite a la mezcla y amasar
- Dejar reposar 20 minutos
- Dividir la masa en 2 porciones iguales
- Estirar la primera porción
- Distribuir el relleno
- Colocar la segunda porción a modo de tapa y cerrar los bordes
- Pintar con el huevo batido
- Horno: 45 minutos, 180 grados (ºC)
## Notas
```
- Es posible que haya que rectificar de harina, o de leche/aceite hasta obtener una masa manejable
```