# Empanada ## Ingredients - 700gr flour - 200gr milk - 200gr oil (sunflower|olive) - Salt - Paprika - Filling as desired - 1 egg ## Directions - Mix the dry ingredients - Add milk and oil to the mixture and knead - Let stand for 20 minutes - Divide the dough into 2 equal portions - Roll out the first portion - Distribute the filling - Place the secon portion as a lid and close the edges - Brush with beaten egg - Oven: 45 minutes, 180 degrees (ºC) ## Tips ``` - It may be necessary to add flour or milk/oil to obtain a manageable dough ``` # Empanada ## Ingredientes - 700gr harina - 200gr leche - 200gr aceite (girasol|oliva) - Sal - Pimentón - Relleno al gusto - 1 huevo ## Elaboración - Mezclar los ingredientes secos - Añadir la leche y el aceite a la mezcla y amasar - Dejar reposar 20 minutos - Dividir la masa en 2 porciones iguales - Estirar la primera porción - Distribuir el relleno - Colocar la segunda porción a modo de tapa y cerrar los bordes - Pintar con el huevo batido - Horno: 45 minutos, 180 grados (ºC) ## Notas ``` - Es posible que haya que rectificar de harina, o de leche/aceite hasta obtener una masa manejable ```