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Empanada

Ingredients

  • 700gr flour
  • 200gr milk
  • 200gr oil (sunflower|olive)
  • Salt
  • Paprika
  • Filling as desired
  • 1 egg

Directions

  • Mix the dry ingredients
  • Add milk and oil to the mixture and knead
  • Let stand for 20 minutes
  • Divide the dough into 2 equal portions
  • Roll out the first portion
  • Distribute the filling
  • Place the secon portion as a lid and close the edges
  • Brush with beaten egg
  • Oven: 45 minutes, 180 degrees (ºC)

Tips

- It may be necessary to add flour or milk/oil to obtain a manageable dough

Empanada

Ingredientes

  • 700gr harina
  • 200gr leche
  • 200gr aceite (girasol|oliva)
  • Sal
  • Pimentón
  • Relleno al gusto
  • 1 huevo

Elaboración

  • Mezclar los ingredientes secos
  • Añadir la leche y el aceite a la mezcla y amasar
  • Dejar reposar 20 minutos
  • Dividir la masa en 2 porciones iguales
  • Estirar la primera porción
  • Distribuir el relleno
  • Colocar la segunda porción a modo de tapa y cerrar los bordes
  • Pintar con el huevo batido
  • Horno: 45 minutos, 180 grados (ºC)

Notas

- Es posible que haya que rectificar de harina, o de leche/aceite hasta obtener una masa manejable